HYS zet eerste stap richting Eindhoven

De afgelopen 2 jaar kwam HYS steeds met 1-0 achter in de halve finale voor de beker, echter nu staat HYS voor en zou het team zich eventueel vrijdag kunnen plaatsen voor die mooie finale in Eindhoven. Zo niet, dan 1 dag later het beslissende duel weer in de Uithof.

Het tempo lag hoog, het was net als zondag een echte strijd. In de 1e 10 minuten kreeg HYS volop kansen en wist in die fase dan ook 1 keer te scoren. In de 2e fase van de 1e periode werd Tilburg sterker maar scoorde niet, Knudsen speelde een prima wedstrijd in die fase! HYS daarentegen wist wel te scoren, vooral de 2e goal van Demelinne was een fraaie "tip in". HYS scoorde zelfs via Korthuis de 3-0 en er was geen vuiltje aan de lucht.

De 2e periode gaf toch een ander beeld, HYS merkte dat ze 5 tegen 5 de betere ploeg waren, Tilburg heeft echter een gevaarlijke powerplay en binnen 2 minuten was de score weer zeer spannend te noemen, het werd 3-2 in korte tijd. Toen Johansson vrij snel weer de 4-2 liet aantekenen dacht het team wel weer veilig te zijn, echter in no time stond het weer 4-3. Wederom Johansson wist in de 36e minuut de 5-3 te scoren waardoor HYS enigszins met de schrik vrij kwam.

In de 3e periode verwacht je dan een stormloop echter alleen Lalonde kreeg een grote kans, HYS speelde de wedstrijd professioneel uit. Tilburg kon niet meer gevaarlijk worden. Toch werd het uit het niets nog heel spannend, Tilburg haalde met nog 1.44 minuut te spelen zijn goalie van het ijs, de puck lag geheel onverwachts 5 seconden later achter Knudsen. Daarna werd Tilburg niet meer gevaarlijk en kon Korthuis 43 seconden voor tijd de marge weer naar 2 opschroeven.

Vrijdag vertrekken we naar Tilburg, slechts de penningmeester van HYS hoopt op een verlies, de rest hoopt op wederom een feestje in Tilburg.

Bekijk en bestel de foto's in de gallerij.